Lucka nr 2 | Andra advent


Ett julkort säger mer än ett sms.
Livsjournalen x FilosophieJulkortet som försvann

Vad kan vi göra när vi inte kan träffa alla vi håller kära i den mån vi önskar? När det känns som ett omänskligt, fysiskt avstånd mellan oss och människor vi älskar?

Minns du julkorten från barndomen? När man tog sig tiden att skicka en fysisk hälsning. Berättade något om året som gått, visade värme och omtänksamhet till dem som fanns runt omkring oss. De brukade pryda någon anslagstavla eller spegel i hallen. Alla de vackra hälsningarna som fyllde så många hjärtan med värme och julkänsla.  Självklart finns det många som fortfarande skickar och det glädjer oss. Men till oss som förlorat dem i våra liv, som kanske blivit en smula (för?) digitaliserade. Till oss vill vi återinföra dem. De varma, klassiska, snälla, omtänksamma och vackra julkorten. Vi har tillsammans med konstnären Sophie Ekman skapat ett motiv för Livsjournalens julkort 2020. Och det vill vi dela med oss av till Livsjournalens vänner i vår andra lucka.

Just nu ger vi dig chansen att köpa 5 st julkort i A5 tryckta i vackert kvalitetspapper för 200 kr eller få med 2 st kostnadsfritt vid köp av 2 odaterade kalendrar här, så långt lagret räcker. Leverans under nästa vecka (v.50).

DIY ♥ :

  • Ladda ner vårt julkort för privat bruk
  • Lite tjockare papper för utskrift
  • Skrivare
  • Sax och penna
  • Gamla hederliga frimärken


Tillsammans med Livsjournalen har jag fått äran att ta fram ett julkort. I min bild har jag försökt fånga den där magiska julstämningen men också ”det lilla” som ofta kan vara ”det stora” i livet. De små stunderna här och nu. - Filosophie Om konstnären och samarbetet

Sophie har tecknat och målat så länge hon kan minnas. Hennes illustrationer skapas med akvareller och blyerts eller en spetsig tuschpenna på vitt, tjockt papper med fin gräng. Under namnet Filosophie samlar hon sin konst. Hon beskriver det som hennes sätt att se på världen och hur hon skildrar den. Oftast hämtas inspirationen i färger och former omkring henne men även i känslor. Hon målar gärna människor och ansikten med olika uttryck. Tillsammans med Livsjournalen har hon tagit fram ett juligt print. 

Dela gärna med dina vänner och glöm inte att ange @filosophies och @livsjournalen_kalender